6+1 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΜΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ!

Τα δερμάτινα παπούτσια είναι μία ακριβή επιλογή γιατί είναι το καλύτερο υλικό γιατί είναι φυσικό. Έτσι για αυτό ακριβώς τον λόγο χρειάζονται περιποίηση και ειδική φροντίδα για να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο καιρό είναι δυνατό. 

Έτσι και εμείς φροντίσαμε για εσάς κορίτσια μου, για να μας λυθούν όλες οι απορίες σχετικά με τα δερμάτινα παπούτσια και την περιποίηση τους. Μιλήσαμε με την υποδηματοποιό χειροποίητων παπουτσιών και σχεδιάστρια παπουτσιών Μαρίνα Χαραλάμπους όπου διατηρεί το κατάστημα της Maribous Workshop στη Μετοχίου 34Α στη Λευκωσία. Ας πάμε να δούμε τι μας είπε:

Τα δερμάτινα παπούτσια και όλα τα δερμάτινα είδη, χρειάζονται συχνή και σχολαστική περιποίηση γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δέρμα είναι ένα φυσικό και “ζωντανό” υλικό.
  • Αρχικά όλες οι δερμάτινες επιφάνειες πρέπει να καθαρίζονται με ένα στεγνό βαμβακερό ύφασμα για να αφαιρούνται οι σκόνες και οι ρύποι. 
  •  Αποφύγετε να φοράτε τα δερμάτινα σας παπούτσια δύο συνεχόμενες μέρες. Το δέρμα χρειάζεται χρόνο να αναπνέει και να στεγνώσει από την υγρασία που μεταφέρεται μέσο του ιδρώτα μας σε αυτό.
  •  Αν θέλετε να διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την φόρμα των παπουτσιών σας, χρησιμοποιήστε τα ειδικά καλαπόδια από καταστήματα με είδη περιποίησης παπουτσιών. (εναλλακτική και οικονομική λύση είναι τσαλακωμένα φύλα εφημερίδας)
  • Αν λερωθούν τα παπούτσια σας μία εύκολη και οικονομική λύση για να τα καθαρίσετε είναι με μωρομάντηλα. Οι ενυδατικές ουσίες που περιέχουν δεν προκαλούν φθορές στο δέρμα!
  •  Αν λόγω κάποιας απροσεξίας τα παπούτσια σας λερωθούν με ισχυρούς λεκέδες τότε είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε στον τσαγκάρη σας όπου με ισχυρά καθαριστικά μπορεί να αφαιρέσει ή τουλάχιστον να εξομαλύνει τον λεκέ. (μία σπιτική λύση απλά για προαιρετικό καθαρισμό των παπουτσιών είναι ένα ποτήρι κρύο νερό και 1/10 λευκό ξύδι όπου με απαλές κινήσεις με ένα σφουγγάρι πλένουμε τα δερμάτινα μας είδη)
  •  Απαραιτήτως μετά από κάθε καθαρισμό το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση όπου μπορεί να την αποκτήσει με την εφαρμογή μιας κρέμας που να περιέχει λάδι ή κερί μέλισσας! Αφήστε την να δράσει για 5 λεπτά και μετά σκουπίστε πολύ σχολαστικά με ένα καθαρό βαμβακερό ύφασμα για να μην μείνουν υπολείμματα πάνω στο δέρμα! (σε περίπτωση που δεν μπορούμε να προμηθευτούμε κάποια κρέμα, λίγες σταγόνες baby oil μπορούν να βοηθήσουν αρκετά) 
  • Σε περίπτωση που το παπούτσι σας υποφέρει από κακοσμία λόγω υπερβολικής χρήσης τότε πασπαλίστε στο εσωτερικό του με μία γενναιόδωρη ποσότητα μαγειρικής σόδας για μία ολόκληρη μέρα! Έπειτα τινάξτε το καλά για να την αφαιρέσετε.

Και μία συμβουλή από την φίλη Μαρίνα για τα δερμάτινα μας ρούχα!
Τα δερμάτινα μας ρούχα δεν τα βάζουμε ποτέ σε πλυντήριο ούτε φυσικά τα σιδερώνουμε! Αν χρειαστεί να τα πλύνουμε τότε χρησιμοποιούμε μόνο κρύο νερό ή απευθυνόμαστε σε καθαριστήρια ειδικά εξειδικευμένα σε δερμάτινα είδη.





Για περισσότερες πληροφορίες:
Μετοχίου 34Α Λευκωσία, Κύπρος.

Email:maribous_workshop_ltd@outlook.com

#maribousworkshop#handmadeshoes



#fashioncornerdue

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις